Vaše priče

Biftek “Brela” za one koji ipak ne mogu bez mesa sa “4 noge”Biftek “Brela” za one koji ipak ne mogu bez mesa sa “4 noge”

Biftek “Brela” za one koji ipak ne mogu bez mesa sa “4 noge”

Spomenula sam vam kako moj muž jedino vjeruje u meso koje je “trčalo po travi”. Kontinentalac pravi, milion puta smo raspravljali o tome dok se nisam navikla. Sad se zezamo na tu temu, ja i dalje više volim ribu a on biftek. Pred kraj našeg boravka u Brelima molio me da ipak pojede taj biftek koji ga mami iz jelovnika od kako smo pošli dolaziti u Galinac.

Kako sam gledala pripremu salate od rukole i kozica u konobi Galinac?Kako sam gledala pripremu salate od rukole i kozica u konobi Galinac?

Kako sam gledala pripremu salate od rukole i kozica u konobi Galinac?

Ne znam da li ste imali priliku posjećivati konobe na moru, ali ako niste obavezno to uradite. Otići na more a ne jesti u konobi je kao da odete u Sarajevo a ne pojedete ćevape. Jednostavno hrana koja se služi u konobama je skoro uvijek domaća i jedina odgovara morskom ambijentu u potpunosti.

Semifredo – desert zbog kojeg ću ponovo u BrelaSemifredo – desert zbog kojeg ću ponovo u Brela

Semifredo – desert zbog kojeg ću ponovo u Brela

Inače nemam nekih posebnih problema sa linijom i nisam od onih koji paze na svaki zalogaj, često preskačem desert. Tačnije rečeno rijetko jedem deserte, a ako mi treba nešto slatko onda je moj češći izbor neko voće. Međutim, danima sam gledala zbunjeno u jelovniku desert pod imenom “Semifredo”. Iskreno nisam imala pojma o čemu se radi.

Riblja juha za one koji inače ne vole juheRiblja juha za one koji inače ne vole juhe

Riblja juha za one koji inače ne vole juhe

Znate kako je kad odete na godišnji odmor pa nazovete mamu? Bez obzira koliko vam je godina i koliko dugo živite samostalno ona će uvijek postavljati ista pitanja: kako si, jedeš li redovno, jedeš li juhu?

DeLuxe WordPress Theme by ThemeShift