September 8, 2011

Šta mi se posebno svidjelo u konobi Galinac?

Šta mi se posebno svidjelo u konobi Galinac?Šta mi se posebno svidjelo u konobi Galinac?

Pisala sam vam prošli put o tome kako mi se jako svidio pogled iz konobe i naselje u kojem je smještena. Hrana me oduševila, o njoj ću vam pričati svakako. Ali ono što je uticalo najviše da se muž i ja svako veče vraćamo u konobu jeste atmosfera koja se tamo osjeti.

Kakva?

Prava domaćinska, osjećala sam se kao kod kuće.

Vlasnik konobe je Stjepan Slišković koji ovu konobu već 6 godina drži sa bratom i sestrom. I valjda zbog toga imate osjećaj da ste upali u jednu veliku porodicu. Ne osjećate se kao gost kojeg će nahraniti i kojeg ko zna da li će više vidjeti. Upravo suprotno, svi se nekako trude da opet dođete. Čak sam upoznala neke ljude koji su tu stalni gosti već nekoliko godina, a kako kažu domaćini vrlo često im se gosti vraćaju iz godine u godinu.

Sama konoba je inače otvorena davne 1978. godine, a otvorio ju je gazda Stipe Ribičić i njegov sin Teo.

Unutrašnjost je uređena tako prijatno i domaćinski,da sam poželila da tu živim. Čitavom konobom se osjeti miris ognjišta a osoblje je tako srdačno i uslužno da sam mi se čini da bi ispunili i najkomplikovanije zahtjeve gostiju.

A muzika?

Ako volite klape kao ja uživaćete. Priznajem, ja volim klape slušati samo na moru. Kada ih čujem kod kuće, posebno ako je tmuran ili kišovit dan obavezno sjednem i isplačem se zato što nije ljeto i što nisam na moru. Iskreno da vam kažem, ja bih mogla čitav život provesti na godišnjem odmoru na moru slušajući klape.

Zato sam u konobi Galinac i uživala. I ako ćemo pravo mislim da samo takva muzika i pristaje tom ambijentu.

J.T.

By | Published in: Vaše priče

Komentari

Trenutno nema komentara.

Ostavite komentar

DeLuxe WordPress Theme by ThemeShift