August 18, 2011

Kako sam se upoznala sa konobom Galinac?

Kako sam se upoznala sa konobom Galinac?Kako sam se upoznala sa konobom Galinac?

 

Kad mi je muž početkom ljeta predložio da idemo na odmor u Brela bila sam iznenađena izborom. Nisam nešto posebno probirljiva po pitanju odmora i jedini uslov mi je da se na odmoru odmorim, ali Brela?

Ne znam ništa o njima, a nijedna prijateljica nije ranije bila tamo pa ne mogu da se oslonim ni na njihova iskustva.“Pa zar nije vrijeme da jednom i ti budeš ta koja će njima prva prenijeti iskustva iz nekog mjesta?”, upita me on i tako i odlučih. “Idemo u Brela, pa kako nam bude!”

“Treba nam samo sunce, more i dobra hrana”, podsjeti me moja jača polovina na suštinu onog što nas dvoje zovemo odmorom od kako smo prerasli cjelovečernje tulume.

Da toga u Brelima ima u izobilju uvjerili smo se čim smo došli. Lijepo mjesto, čisto more i ne velika gužva, baš po našem ukusu. Dva dana smo uživali, samo nikako nismo mogli nađemo neko mjesto sa dobrom hranom.

“A jeste bili u konobi Galinac?”, upita nas jedan bračni par kojeg smo upoznali dan ranije na plaži. “Tamo bi vam se sigurno svidjela i hrana i ambijent”.

Nismo bili do tada, pa su nam objasnili kako da nađemo konobu.

Ispostavilo se da se konoba nalazi u starom naselju kamenih kuća koje izgleda kao u nekoj bajci. Podignuta na uzvišenje, na mjestu sa kojeg se pruža najljepši pogled na Jadran i Brač. Nisam mogla odvojiti oči od te ljepote. Valjda zbog položaja u konobi je temperatura znatno niža nego u ostalim. A hrana? Savršenstvo za sva čula, toliko da me bilo strah stati na vagu nakon povratka sa ljetovanja.

Uspjela sam od vlasnika dobiti i nekoliko recepata, podijeliću ih sa vama uskoro. Možda već u sljedećem tekstu o mojim posjetama konobi “Galinac”.

J.T.

By | Published in: Vaše priče

Komentari

Trenutno nema komentara.

Ostavite komentar

DeLuxe WordPress Theme by ThemeShift