December 16, 2011

Šta je tajna dobre peke?

Šta je tajna dobre peke?Šta je tajna dobre peke?

Kvalitetno meso koje mi nabavljamo iz Dalmatinske zagore. Domaći krumpir također sami uzgajamo u Imotskom.
Brdski krumpir ima poseban ukus. Treba znati da ognjište bude veoma vruće a vatra da bude umjerena prema količini mesa i krumpira. Kod pripreme janjetine i teletine ispod peke koristimo najviše teleća prsa i janjeću plećku i rebra.

Za dobru peku potrebno je bar 90 minuta a sa pripremom do 120 minuta, pa zato prakticiramo da se takve narudžbe najavljuju dan ranije da gosti ne bi dugo čekali.

Peka se može naručiti minimalno za 4 i više osoba. Peka može biti teleća, janjeća ili miješana.

Sastojci: meso, krumpir, povrće( pomidor,kapula,paprika,bijeli luk), grančica ružmarina, bijelo vino, ulje, sol, papar.

By | Published in: Kod Stipe

Komentari

Trenutno nema komentara.

Ostavite komentar

DeLuxe WordPress Theme by ThemeShift